Data: 2003-09-05 07:25:44
Temat: Re: trzy kolory ryzu
Od: "Wojti" <j...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Beata P." <b...@s...net> napisał w wiadomości
news:bj9c0o$7jp$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Vefour" <V...@p...pl> napisał w wiadomości
> news:bj82ap$8pc$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Użytkownik "Beata P." <b...@s...net> napisał w wiadomości
> > news:bj7nm9$jpa$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > > wiem jak zrobic zrobic zolty ryz...dodac curry
> > > ale jak zielony i czerwony? da sie?
> > > a moze inny kolor?
> > >
> > barwniki, każdy kolor. sklepy z wyposażeniem gastronomii. metody
> naturalne:
> > czerwony to z reguły koncentrat z buraków. Zielony, cholera wie, może
jak
> > makaron ze szpinakiem? Ja robiłem czarny, z kalmara :)
>
> a dokladnie jak ten czarny?
>
>
Nie musisz barwić na czarno.Wystarczy jak kupisz dziki ryż. Jest czarny i
smaczny.Uwaga tylko na niego bo długo sie gotuje.Nie kupuj gotowych
mieszanek - moja rada bo biały ryz rozgotujesz a dziki będzie nadal twardy.
Kucharz Amator
Wojti
|