Data: 2003-09-05 07:45:49
Temat: Re: trzy kolory ryzu
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Agnieszka Brzeska:
>>>zielony to szpinak
>>
>>a duzo tego szpinaku na torebke ryzu dodac?
>>
>
> hmm to chyba dobre pytanie do P.Waldka Krzoka, poniewaz on stosuje mielony
> szpinak do "farbowania" lasagne /przepis kilka postow nizej/
ryżu na zielono jeszcze nie farbowałem. Trzebaby wypróbować. Nie brałbym
ryżu w workach, bo się chyba kiepsko wymiesza. Do testu wziąłbym na
100g suchego ryżu, 100g mielonego szpinaku (bez śmietany, ostatnio u nas
trudno dostać :-( ) Jak nie wyjdzie, to pozostaje barwnik spożywczy.
Uwaga dla wegetarian: barwnik czerwony jest (może być) pochodzenia
zwierzęcego.
Waldek
|