Data: 2006-05-02 14:57:44
Temat: Re: tuńczyk ?
Od: "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"fuksa" <f...@w...pl> wrote in message
news:e37qve$rpf$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Chrzanie szlachetne smaki :D
> Malo która ryba tak mi smierdziala, gdyby nie dodatek w postaci surówki z
> pomidorów, nie dalabym rady :|
>
> I tu pytanie- po rozmrozeniu nie byl czerwony, pomaranczowy, czy tez
> rózowy- byl raczej szary. Czy to mozliwe, ze przed mrozeniem byl tak sobie
> swiezy?
No - zadna ryba nie powinna smierdziec, a szczegolnie smierdziec "ryba" -
jesli ja czuc, to do kosza.
Gama kolorow miesa swiezego tunczyka jest dosyc szeroka - od bialo-rozowego
do ciemno czerwonego a nawet ciemno wisniowego (szczegolnie ze srodka ryby.)
Mieso swiezego tunczyka jest "blyszczace" , i pachnie bardzo delikatnie.
Szary kolor wskazuje ze ryba ta byla stara, wyschnieta i pewnie wielokrotnie
rozmrazana i mrozona.
--
><eM eL><
|