Data: 2006-08-28 01:04:31
Temat: Re: twarde miecho
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"jandulka" <j...@o...pl> wrote in message
news:ect1vv$qfa$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "habros" napisał:
>> Byc moze. Kuraka przywiozlem od mojej babci cholera wie ile toto smigalo
>> po podworku.
>
> Jeśli toto śmigało po podwórku, czyli nie było brojlerem, to sprawiało
> pośmiertne kłopoty niekoniecznie z powodu starości. Może nie dałeś mu
> skruszeć. Powinno pewien czas poleżeć w chłodzie, z dobę minimum. A może
> są jeszcze jakieś zasady dotyczące przyrządzania prawdziwych kur. Warto
> dokładnie sprawdzić w książce kucharskiej przed następnym rosołem.
> Joanna
Nikt nie zabija młodej nioski.
|