Data: 2002-02-05 20:12:06
Temat: Re: twarde mielone z indyka
Od: <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Za kazdym razem wychodza mi twarde. Dodaje bulke i jajo, moze powinnam dodac
> np. zmielony boczek wieprzowy, poniewaz mieso drobiowe jest chude samo w
> sobie?
>
> Asia
>
>
A ja Asiu zamiast bułki kajzerki, czy tartej dodaję ryż, staram się go nawet
trochę rozgotować i pod koniec gotowania dodaję masełko.
Mniam, mniam.., palce lizać wychodzą. A proporcje? Ja daję woreczek ryżu na ok.
kg mięska, jajko lub dwa, pęczek kopru < jeśli mały - to dwa >, cebulkę, a w
ramach przypraw dużo pieprzu i taką przyprawę do mięs Knorra( jej masę!, bardzo
dobra, ale trzeba dużo sypać, żeby poczuć ). Polecam.., kto je jadł, zawsze się
zachwyca. I nie o grzeczność tutaj chodzi, są rewela.
Kamila K. / stonsik, czyli Kamyczek
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|