Data: 2007-04-19 13:33:23
Temat: Re: tym razem zupa z porów!
Od: "PabloGT" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "mamqa" <a...@t...pl> napisał w wiadomości
news:1176987966.984557@slbhw0...
PabloGT napisał(a):
> A przepraszam gdzie znalazłeś (wyczytałes) coś o jakimś kremie z porów?
> Oj chłopie w tej Twojej kuchni, wolabym nie probować tych kontrastów
Ugotuj kiedyś wg. tego przepisu to się przekonasz.
Por się rozgotowuje a ser i śmietana zagęszczają zupę.
Zresztą, nie trzeba gotować.
Trzeba wykazać się odrobina wyobraźni i mieć jako-takie pojęcie o gotowaniu.
agg
A jak myslisz kto go napisał (przepis) na grupie?
Ten facio na górze wspomina coś o kremie, a ja na tyle ciemny nie jestem
abym rożróznił krem z pora od jego gotwanej nie "blenderowanej" wersji.
Ale robiłem tak i tak i ma to swoje wady i zalety
Wada kremu ma taki jakiś stały smak, zaleta fajna konststencja
Wada bez miksowania lubi sie nieraz cos pociągnąć na łyżce, zaleta nieraz
sie fajnie smaki przebijaja raz mocniej czuc pora a raz ów ser jeszcze nie
dokonca rozpuszony (zależy jaki damy).
Ogólnie rzecz biorąc ideą tego "przepisu" jest aby zrobić coś szybko i
ciekawie np na śniadanie
Bo na niedzielny rodzinny obiad raczej nie polecam (prym tu pozostawiam dla
rosołu tym razem bez kostek)
pozdrwiam
PabloGT
|