Data: 2007-09-29 07:56:02
Temat: Re: udziec jagnięcy
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
news:wlalos-C05455.09510229092007@news.gazeta.pl...
> In article <fdkvh8$npp$2@news.onet.pl>,
> Gosia Plitmik <p...@o...pl> wrote:
>
> > Ewa (siostra Ani) N. pisze:
> >
> > > Obrac widoczny tluszcz. Lekko posolic i popieprzyc, natrzec neutralnym
> > > olejem. Wlozyc do dosc nagrzanego piekarnika i piec X x 15 min (X =
> > > 0,5 kg), aby otrzymac lekko krwista pieczen jagnieca.
> >
> > A, czosnek?chociaż odrobina czosnku?możę być, czy to już profanacja?
>
> Do jagnięciny można, owszem. Ale po co?
Bo zmienia smak korzystnie, a koniecznie dla tych, którzy pierwszy raz będą
ją jeść.
|