Data: 2007-09-29 08:57:26
Temat: Re: udziec jagnięcy
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le samedi 29 septembre 2007 ŕ 09:40:24, dans <fdkvh8$npp$2@news.onet.pl> vous
écriviez :
> Ewa (siostra Ani) N. pisze:
>> Obrac widoczny tluszcz. Lekko posolic i popieprzyc, natrzec neutralnym
>> olejem. Wlozyc do dosc nagrzanego piekarnika i piec X x 15 min (X =
>> 0,5 kg), aby otrzymac lekko krwista pieczen jagnieca.
> A, czosnek?chociaż odrobina czosnku?możę być, czy to już profanacja?
Wszystko mozna. Tylko po co (jak juz napisal Wladyslaw).
Osobiscie po prostu nie lubie miesa szpikowanego czosnkiem, nawet
niewiele szpikowanego. Wiec nie praktykuje. Jezeli juz mialabym czyms
doprawic (oprocz soli i pieprzu) to bym troche tymiankiem natarla,
albo ziolami prowansalskimi - ale z umiarem.
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
|