Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia urodzinki Re: urodzinki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: urodzinki

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.internetia.pl!not-for-mail
From: "Niteczka" <n...@r...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: urodzinki
Date: Tue, 22 Jan 2002 14:08:31 +0100
Organization: Netia Telekom S.A.
Lines: 59
Message-ID: <3...@a...starogard.dialup.inetia.pl>
References: <a2jj0m$fql$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: as2-138.starogard.dialup.inetia.pl
X-Trace: news.internetia.pl 1011705476 31250 62.148.65.138 (22 Jan 2002 13:17:56 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 22 Jan 2002 13:17:56 GMT
X-Tech-Contact: u...@i...pl
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.internetia.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
X-Server-Info: http://www.internetia.pl/news/
X-I-Am-Sorry: For my poor newsreader.
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-Subject: Odp: urodzinki
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:92990
Ukryj nagłówki

Witam!
Proponuje swoj sprawdzony sernik. Przepis juz raz podawalam na grupie, ale
wklejam raz jeszcze.
Sernikiem zachwyca sie cala moja rodzina, glownie dlatego, ze ma ma
ordynarnego posmaku, tylko smakuje delikatnie smietankowo. A oto przepis:

Spod:

3 szklanki maki tortowej
1 i 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
3 zoltka
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1 kostka margaryny
1 lyzeczka smalcu
1 olejek (esencja) smietankowy

Margaryne roztopic w garnuszku, przestudzic. I wszystkie skladniki zagniesc
dodajac ostudzona margaryne. Powstala mase wylozyc na blache uprzednio
wysmarowana tluszczem i posypana zwykla maka.

Masa serowa:

80 dkg twarogu trzykrotnie mielonego
3 zoltka
1 szklanka cukru pudru
1 cukier wanilinowy
1 budyn bez cukru o smaku smietankowym na pol litra mleka(ale dodajemy do
masy w proszku, a nie ugotowany)
1/2 szklanki oleju
2 szklanki mleka

Skladniki masy wymieszac mikserem. Na koniec ubic 3 bialka i wmieszac je w
mase lyzka, nie mikserem!

Piec 45 minut (180C), w tym czasie ubic pozostale 3 bialka (zostaly ze
spodu). Pod koniec ubijania dodac 1/2 szklanki cukru pudru i 1 lyzeczke maki
ziemniaczanej. Po wspomnianych 45 minutach wyjac sernik z pieca i
rozprowadzic mase bialkowa na powierzchni sernika. Wlozyc sernik znowu do
piekarnika, i piec dopoki masa wierzchnia bialkowa nie osiagnie rumianego
koloru. Przepis na blache 40x25cm.
Sernik polewamy polewa czekoladowa:

wg. wlasnego przepisu, lub troche lejaca polewa wg. mojego:
2 lyzki tluszczu
2 lyzki smietany 18%
4 lyzki cukru
2 lyzki kakao

Najpierw rozpuscic tluszcz, dodac do niego smietane mieszajac zwawo, a
nastepnie reszte skladnikow.

Pozdrawiam i zycze smacznego.

owieczka




 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
22.01 Lilla
22.01 Danka
22.01 Dorota B.
22.01 asia
22.01 Danka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6