Data: 2013-05-10 11:10:52
Temat: Re: urzadzenie do gotowania ryzu...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 10 May 2013 06:11:43 +0200, Marsjasz napisał(a):
> Urządzenie ciekawe! tylko bardziej sprawdzi sie np. w miesnych potrawach
> jednogarnkowych ze skladnikami ktore powoli beda wymieniac sie miedzy
> soba smakami...
> a ryz hmmm...
> troszke przeraza mnie wizja gotowania go przez ~100 minut...
Jednak te 100 minut to nie jest gotowanie w rozumieniu "wrzenie" - to jest
rozklejanie skrobi, czyli tzw kleikowanie, które zachodzi w wilgoci i
cieple, czyli po prostu to samo, co bez owego urządzenia można zrobić w
piekarniku lub pod kocem. Też sporo trwa :-)
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|