Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.astercity.net!news.aster.pl!not-for-mail
Message-Id:
From: Magdalena Fabrykowska-Młotek <m...@n...sgh.waw.pl>
Subject: Re: [uzytkownicy] Berghoff - warto w chodzic czy nie
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Mon, 25 Sep 2006 18:59:49 +0200
References: <C13C3448.6D1AE%dtp@schulz.com.pl> <1...@f...pl>
<ef6gbr$i2c$1@inews.gazeta.pl>
User-Agent: KNode/0.10.4
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
Lines: 38
NNTP-Posting-Date: 25 Sep 2006 16:07:35 GMT
NNTP-Posting-Host: 62.121.92.21
X-Trace: 1159200455 mamut2.aster.pl 17971 62.121.92.21:34505
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:278890
Ukryj nagłówki
Maciej Muran wrote:
> Użytkownik "Magdalena Fabrykowska-Młotek" <m...@n...sgh.waw.pl>
> napisał
>> O dziwo
>> patelnia nawet nadaje się do użytku, chociaż procesu nie nazwałabym
>> smażeniem.
>
> A możesz powiedzieć (sATIN też mógłby :)) jak ta patelnia wygląda -
> szczególnie jej dno?
> Pytam, bo powoli (od 3 lat ;)) rozpakowuję komplet B. i niedawno wyjąłem
> patelnię ale jeszcze jej nie używałem. Waży chyba z 7 kg.
> Skoro jednak to już kolejny sygnał, że może być do d* to... Chciałbym
> uniknąć zmarnowania produktów.
>
> Moja wygląda tak:
> http://pacanka.com/~tytoos/temp/b1.jpg
> http://pacanka.com/~tytoos/temp/b2.jpg
>
> Do tego oczywiście pokrywka z "termometrem".
>
> Cały komplet w prezencie, więc w razie czego rozstanie z patelnią nie
> będzie bolało, chociaż i tak ją wypróbuję do mniej istotnych rzeczy.
Wygląda dokładnie tak jak na zdjęciu. Nie nadaje się do smażenia
czegokolwiek w panierce. Za to z powodzeniem można na niej dusić potrawy.
Ja używam do wszelkiego rodzaju potrawek typu kurczak w sosie lub z
grzybami czy niewielkich ilości gulaszu.
"Smażenie bez tłuszczu" polega na solidnym rozgrzaniu patelni, położeniu
mięsa i przykryciu przykrywką. Można powiedzieć, że mięcho dusi się we
własnej parze. Samo odłazi od patelni tylko nie wolno od razu odrywać.
Jak lubisz mięso smażone tradycyjnie to faktycznie nic lepszego ponad teflon
lub żeliwo.
--
Magdalena Fabrykowska Młotek
Obecnie czytane: "Okręt", "Szatański interes", "Wieki Światła", "Cosmonaut's
Keep"
|