Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia w ktorym momencie lukrujecie pierniki? Re: w ktorym momencie lukrujecie pierniki?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: w ktorym momencie lukrujecie pierniki?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!fu-berlin.de!uni-ber
lin.de!glubsche.ukbf.fu-berlin.DE!not-for-mail
From: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: w ktorym momencie lukrujecie pierniki?
Date: Wed, 11 Dec 2002 10:50:20 +0100
Organization: Freie Universitaet Berlin
Lines: 19
Message-ID: <3...@u...fu-berlin.de>
References: <at6od0$qj2$1@news.tpi.pl> <2...@m...hanslik.com.pl>
<at6pk2$e8d$07$1@news.t-online.com>
NNTP-Posting-Host: glubsche.ukbf.fu-berlin.de (160.45.180.154)
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: fu-berlin.de 1039599933 33702553 160.45.180.154 (16 17 19)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; de-DE; rv:1.0.1) Gecko/20020823
Netscape/7.0
X-Accept-Language: de-de, de
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:138320
Ukryj nagłówki



I.P.:
>>nie wiem czy istnieje jakas Zelazna Zasada, ale ja lukruje zwykle jakies 2
>>tygodnie po upieczniu , tylko dlatego ze wczesniej nie moge sie wyrobic.
>
> a ja lukrowalam zaraz po upieczeniu(nie bylo ich wiele)i dzisiaj jeszcze sa
> twarde, moze zle zrobilam?
> Ilona

ja lukruję moje pierniki ok. 27 sekund po wyjęciu z pieca. Są
lekkopółmiękkie, takie, jakie być powinny. Znaczy na początku twarde,
potem miękną. Największym problemem jest pewnie wasze centralne
ogrzewanie. Ja mam wilgotne mieszkanie, więc się pierniki nie pierniczą.
W Polsce pierniki były przechowywane w chłodnym miejscu (pawlacz z
"wyjściem na świat")

Waldek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6