Data: 2000-11-27 20:58:14
Temat: Re: waga miesa
Od: "Tomek Drążek" <r...@c...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ty tu sobie zartujesz a jam mam naprawde dylemat. To powazna sprawa
> mimo blachego tematu :)
Nie, przepraszam, myslalem ze to nie jest powazne pytanie.. Ale chyba to
jest naturalne ze w procesie smazenia wyparowuje woda a miesa z wlasnej
natury posiada wewnatrz wode - zawsze sie tak dzieje ze jest go mniej na
patelni - nawet wizualnie. Zeby miesko nie stracilo na wadze mozna by go
dusic pod przykryciem, ale wtedy to ono nie bedzie smazone.. Rozbawil mnie
pomysl z wazeniem tego miesa.
Na kuchni to sie moze nie znam az tak dobrze, ale nigdy jescze nie wazylem
miesa przed i po smazeniu. Nadeszla zatem dobra chwila zeby to sprawdzic,
zwlaszcza ze jestem glodny.
--
--
Tomek 'redzio' Drazek
Aktualnie moją ulubioną piosenką jest: Kazik - Mars Napada.mp3
Visit & help: http://www.pkr4zwierz.krakow.pl
|