Data: 2006-11-13 10:56:06
Temat: Re: watroba z losia
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <ej9d49$8d$1@nemesis.news.tpi.pl>, JerzyN <0...@m...pl>
wrote:
> k...@h...com napisał(a):
> > Witam
> > znajomy odstrzelil wczoraj losia .. a mnie trafila sie na razie polowa
> > wotroby i nerki(reszta kruszeje )
> > Nerki mocze w mleku... na jutro
> > watrobe natomiast sprobowalem sposobem standartowym (Z cebula) byla ok
> > ale spodziewalem sie czegos lepszego..
> > ktokolwiek wie... jak smacznie przyrzadzic watrobe z losia bede bardzo
> > wdzieczny(mam tego jeszcze z poltora kilo tak na oko)
> > smacznego.
>
> Niebo w gębie
> Mięso łosia ma niezbyt przyjemny zapach, sprawia wrażenie, jakby było
> już zepsute. Smakiem nie różni się od wieprzowiny albo cielęciny,
> chociaż jest dużo mniej tłuste. Pewnym paradoksem jest to, że mimo iż
> polowania w Szwecji są bardzo popularne, tylko myśliwi i ich bliska
> rodzina mogą do woli rozkoszować się smakiem łosiego mięsa. W sklepach
> bowiem jest ono nawet trzy razy droższe od innych gatunków mięs.
> http://www.losiowy.wojjy.com/web0148.php
> pozdr. Jerzy
A przegapiłeś to:
,http://www.losiowy.wojjy.com/web0104.php>
Władysław
|