Data: 2007-01-03 14:12:02
Temat: Re: watrobka
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "walkie!" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:engceg$2vsv$1@wroclaw.net.pl...
> kto poratuje?
> wieki nie robilam, a wlasnie wrocilam ze sklepu z watrobka drobiowa.
> jak to sie robi zeby dobrze bylo. wiem ze robilam z cebulka i jablkiem, i
> taki sos sie fajny robil.
> i nie wiem czy z rosolku czy z wina. heeeeelp.
O sosie nic nie wiem.
Cebulka z jabłkiem
Szatkujesz cebulkę (niektórzy w tym momencie ją parzą), smażysz na
rozgrzanej oliwie na szklisto, dodajesz pokrojone jabłka, solisz, pieprzysz,
przykrywasz pokrywką i dusisz do miękkości. Generalnie mozesz podlać białym
winem, sos powstanie.
Wątróbka.
Krajesz wątróbke na kawałki, na rozgrzanej oliwie smażysz krótko - BEZ SOLI.
Gotową wątóbkę osalasz, podajesz od razu z cebulką i jabłkami.
Niekórzy oproszają watróbkę mąką przed samżeniem, ja tego nie robię.
Smacznego.
DJD
|