Data: 2007-01-03 14:41:19
Temat: Re: watrobka
Od: "walkie!" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ikselka napisał(a):
> Dominik Jan Domin napisał(a):
>> Krajesz wątróbke na kawałki, na rozgrzanej oliwie smażysz krótko - BEZ SOLI.
> W mojej wersji jest to raczej duszenie. Na zeszloną na tłuszczu
> (smalec lub planta) cebulę kładę wątróbkę, pieprzę, daję 1-2
> liście laurowe, 2-3 ziarenka ziela angielskiego. Przykrywam, duszę
> ok. 5 minut, mieszam i znowu przykrywam - duszenie ok. 4 minut - lekko
> posolić - poddusić ok. 1/2 minuty - gotowe. Watróbka jest mięciutka
> (rozpływa się w ustach), dostatecznie słona i przyprawiona.
>
>
o to,wlasnie to :)
wielkie dzieki
--
Justyna/walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
mail: w...@m...wroclaw.net.pl
|