Data: 2002-09-14 11:42:36
Temat: Re: watrobka drobiowa z jablkiem
Od: "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ostatnio znajomy poradzil mi bym dodal do watrobki starte jablko.
Efekt byl
> niesamowity. Jablko znacznie uszlachetnilo smak watrobki.
>
> Co jeszcze mozna dodac ?
Winogrona.
Wklejam oryginalny przepis Margolki:
***************************************
Wartobki drobiowe oczyscic z blon i obtoczyc w mace wymieszanej z
pieprzem
(sowicie). Watrobki smazyc na goracym oleju, na bardzo duzym ogniu,
czesto
odwracajac. Jak sie juz usmaza, powyjmowac i przykryc talerzem, zeby
zanadto nie stygly. Odlac spora czesc tluszczu. Trzy cienkie plasterki
boczku (dla odchudzajacych sie: chudej szynki) pokroic w cieniutkie
paseczki, usmazyc. Na patelnie z wedlina wlac szklanke bulionu (moze byc
z
1/2 kostki rosolowej). Dolozyc ok. 20 dkg przecietych na pol i
wypestkowanych winogron. Gdy winogrona zbledna i zaczna luszczyc sie z
nich
skorki, dolozyc usmazone watrobki i podusic z 5 minut pod przykryciem.
Sosik: pycha. Watrobki: boskie. Nawet szwagier jada. Z pzryjemnoscia. A
watrobek nienawidzi.
************************************
Bozenka z Wilna ;o)
Warszawa - Wilno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://kucharek.prv.pl
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
|