Data: 2002-10-16 10:33:30
Temat: Re: watrobki z winogronami- Przepis
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:aojcvf$o2t$1@news.onet.pl...
> Czytałam kiedyś wcześniej, ale mnie jakoś nie zainspirował, jednak mnie
> dzisiaj poruszyło - nie ma jak recenzja.
> Z winogronami (jak w temacie) brzmi zdecydowanie lepiej niż na soku
> winogronowym... i mam ochotę spróbować dodając całe bezpestkowe
winogrona...
> Jak sądzisz, dobry pomysł?
> --
> Joanna
sprobuj obydwa przepisy- ale oddzielnie, sa nieporownywalnie rozne,obydwa
smaczne, ten Margolci( buziaczki za inspiracje) z boczkiem wedzonym ma mocny
wedzonkowy, wiodacy smak,a smak watrobki jest drugoplanowy; a te z napojem
winogronowym sa delikatne, wspolgrajace, bardzo subtelne. Tamtych nie
solisz - bo sol z wedzonki i tak mocna, a winogrona podczas duszenia nie
wypuszczaja tak chetnie tego soku, chociaz byly przepolowione i wypestkowane
( nie rob z zamknietymi- bo przez 10 min. duszenia nie beda mialy szansy sie
rozsoczyc- ale wyszedl slowotwor :))).
Jola L-L
|