Data: 2003-03-22 17:29:02
Temat: Re: wedzone szprotki ?
Od: "Dario" <D...@i...nu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Po wypatroszeniu wrzuc do miksera szprotki, cebulke "szarlotke" albo
"srebrna"(pokrojane w kostke), troche ugotowanego zielonego groszku, dolej
gestej smietany, odrobina papryki pikantnej, sok sytrynowy i zrob mus.
Serwuj na kanapkach na zielonej salacie. Zamiast smietany mozesz uzyc
jogurt. Mus mozesz uzyc do napelnienia tortellini. Albo zrob lasagne,
przekladajac ze szpinakiem albo ruccola. Ozdob kawiorem z lososia.
Smacznego
Dario
"Nikodem Kuźnik" <n...@W...albatros.gliwice.pl> schreef in bericht
news:b5hfom$9v8$1@news.polbox.pl...
> Witam!
>
> Czy macie jakies pomysly na 'zagospodarowanie' 1kg wedzonych szprotek?
> Przeszukalem archiwum i znalazlem tylko posty, w ktorych pisaliscie, ze
> mozna je jesc 'bez niczego' po oderwaniu glowy i ogona. Juz pare tak sobie
> zjadlem, ale jeszcze duuuzo pozostalo.
> Moze jakas salatka albo pasta na pieczywo?
> Z gory dziekuje i pozdrawiam,
>
> Nik
|