Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.one
t.pl
From: c...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: witam i o zoltko pytam:)
Date: 29 Apr 2003 13:53:27 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 24
Message-ID: <3...@n...onet.pl>
References: <b8lom5$6c7$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1051617207 17957 192.168.240.245 (29 Apr 2003 11:53:27 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 29 Apr 2003 11:53:27 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 192.168.100.240, 213.180.130.12
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:154268
Ukryj nagłówki
> dzieki za szybka odpowiedz,
> w zasadzie to najbardziej mnie interesuje czy dzieki zoltkom
> da sie uzyskac taki efekt jak uzywajac maki np. do wspomnianych
> zup-kremow i ile tych zoltek trzeba uzyc np. na litr zupy.
>
> sorry, ze ja taka "upiredliwa" ale wole sie dopytac niz zepsuc
> kolejna zupe:) i nie nastarcze na te jaja:)
>
> karolina wlodarczyk
>
Maki do zup-kremow? Bleee...
Nie, efekt jest troche inny, bo zolko nie tylko zageszcza, ale tez powoduje, ze
zupa robi sie bardziej "kremowa" i "aksamitna", a nie tylko gesta i jasniejsza
jak od maki. Ile zoltek na litr zupy to boje sie tak z pamieci strzelic. Jak
wroce z roboty, to sprawdze w jednym przepisie na zupe-krem z brokolow, ktory
jest debesciarski i Ci podam jesli nikt mnie nie uprzedzi. Tak na mojego czuja,
jesli chcesz troche zagescic to jak rozrobisz 2 zoltka z 0,5 szklanki smietany
to spoko powino styknac na litr zupy. To oczywiscie zalezy jeszcze od tego jaki
efekt chcesz uzyskac.
Chalek
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|