Data: 2003-04-29 12:25:25
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)
Od: "Karolina" <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Maki do zup-kremow? Bleee...
> Nie, efekt jest troche inny, bo zolko nie tylko zageszcza, ale tez
powoduje, ze
> zupa robi sie bardziej "kremowa" i "aksamitna", a nie tylko gesta i
jasniejsza
> jak od maki. Ile zoltek na litr zupy to boje sie tak z pamieci strzelic.
Jak
> wroce z roboty, to sprawdze w jednym przepisie na zupe-krem z brokolow,
ktory
> jest debesciarski i Ci podam jesli nikt mnie nie uprzedzi. Tak na mojego
czuja,
> jesli chcesz troche zagescic to jak rozrobisz 2 zoltka z 0,5 szklanki
smietany
> to spoko powino styknac na litr zupy. To oczywiscie zalezy jeszcze od tego
jaki
> efekt chcesz uzyskac.
> Chalek
wlasnie o to mi chodzilo i... jesli moge cie jeszcze wykorzystac to poprosze
o szczegoly
tego debesciarskiego kremu z brokulow, bo ja tez lubie to zielone:) tylko
moze na priva,
zeby nie "zasmiecac" gupy.
jeszcze raz dzieki,
pozdrawiam
karolina wlodarczyk
|