Data: 2003-04-29 11:53:27
Temat: Re: witam i o zoltko pytam:)
Od: c...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> dzieki za szybka odpowiedz,
> w zasadzie to najbardziej mnie interesuje czy dzieki zoltkom
> da sie uzyskac taki efekt jak uzywajac maki np. do wspomnianych
> zup-kremow i ile tych zoltek trzeba uzyc np. na litr zupy.
>
> sorry, ze ja taka "upiredliwa" ale wole sie dopytac niz zepsuc
> kolejna zupe:) i nie nastarcze na te jaja:)
>
> karolina wlodarczyk
>
Maki do zup-kremow? Bleee...
Nie, efekt jest troche inny, bo zolko nie tylko zageszcza, ale tez powoduje, ze
zupa robi sie bardziej "kremowa" i "aksamitna", a nie tylko gesta i jasniejsza
jak od maki. Ile zoltek na litr zupy to boje sie tak z pamieci strzelic. Jak
wroce z roboty, to sprawdze w jednym przepisie na zupe-krem z brokolow, ktory
jest debesciarski i Ci podam jesli nikt mnie nie uprzedzi. Tak na mojego czuja,
jesli chcesz troche zagescic to jak rozrobisz 2 zoltka z 0,5 szklanki smietany
to spoko powino styknac na litr zupy. To oczywiscie zalezy jeszcze od tego jaki
efekt chcesz uzyskac.
Chalek
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|