Data: 2003-11-18 13:06:44
Temat: Re: witam po przerwie i pytam o kardamon
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Wiem, ze kardamon dodaje się do ciasta (np. drożdżowego), żeby miało
> > bardziej żółty kolor /i do makaronu też/
> >
> hmm, jestes pewna tego co piszesz ??? przede wszystkim skad ten zolty
> kolor, spotkalem sie jedynie z kardamonem czarnym i zielonym, ale zoltym
???
> wiku
Masz rację. Głupotę strzeliłam straszną, jeśli chodzi o barwienie -
oczywiście jest to kurkuma, a to stąd mi się wzięło, że kardamon też się
dodaje do ciast, gdzieś mi dzwoniło, ale nie wiedzialam w którym kościele ;)
Może się podeprę bardziej fachowym źródłem, niż moje domysły: ;)
http://www.akupresura.xo.pl/kardamon.html
--
KingAM
"things are not always as they seem to be"
* al pacino* recruit*
|