Data: 2006-03-08 21:17:34
Temat: Re: włoskie przyjęcie - poradzcie
Od: Waldemar <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
czeremcha wrote:
> Przepyszna sałatka z cienko pokrojonych pieczarek, zamarynowanych przez parę
> godzin w winegrecie z oliwy i soku z cytryny + sól, pieprz,
> czosnek /przekrojone ząbki, wyjęte przed podaniem/ i dużo zielonej
> pietruszki. Świetna "przegryzka".
albo podobne z bakłażanów: bakłażany pokroić na plastry jakieś 1mm grube
(używam maszynki elektrycznej), posolić i wytuptać z wody, upiec na
oliwie na lekkobrązowo (uważać, bo między lekkobrązowo i ciemnoczarno
jest tylko kilkanaście sekund) i upieczone zamarynować w occie balsamico
z czosnkiem. No i suszone pomidory w oliwie i balsamico.
Waldek
|