Data: 2003-07-25 12:00:08
Temat: Re: wloszczyzna
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Barbara Czaplicka wrote:
>
> From: "Kredka" <p...@N...o2.pl>
> > No i wlasnie dlatego sie zastanawialam, jak ja mam zjesc takiego PORA na
> > przyklad :/ Fe!
> > W zupie niech sie gotuje, ale niech mi nie karza tego jesc!!
>
> hihi.. taki z zupy to pewnie, ze niedobry :-))
no, takiego flaka (za przeproszeniem) to i ja bym nie zjadla. ale jak sie
wie jak zrobic, to nie trzeba wyrzucac :)
ja bulion gotuje zawsze tak, ze pora przecinam wzdluz, a pozniej siekam w
poprzek (jak do salatki, tylko nie tak drobno). i to jest sekret sukcesu :)
treszte wazyw wg. uznania, wrzucam wszystko na rozgrzany olej (nieduzo) i
przesmazam az zacznie aromatycznie pachniec.....(przesmazam w tym samym
garze, w ktorym gotuje zupe - nic sie nie przypala :) . w miedzyczasie
opalam cebulke i wrzucam do reszty (czasem mi sie nie chce i ja siekam, a
pozniej smaze razem z reszta). zalewam woda, 30-40 min. i gotowe. pachnie
cudnie :)
naci z mlodego selera (nie myslic z selerem naciowym) tez dodaje do bulionu
(ale daje aromat!), ale juz wyrzucam po ugotowaniu :)
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
|