Data: 2006-04-02 16:31:26
Temat: Re: wok
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
** Mariusz wrote:
> Wok jest na ogół duży. Nie ma tego dziadostwa gdzie trzymać i ledwo
> co mieści sie na kuchence. Za to jak chcesz dużo czegoś upitrasić -
> jest niezastąpiony.
Właśnie w tym rzecz, że wcale nie. Jeżeli chcesz smażyć tak jak się to
robi na woku to wcale nie można zbyt dużo na niego wrzucić bo to będzie
bez sensu. No chyba, że masz bardzo dużego woka (ale to bardzo) i
bardzo mocny (ale to bardzo) palnik.
> Chyba trzeba być Azjatą, albo długo tego używać, żeby się nauczyć.
Jakoś nie wyglądam na azjatę.
>> warto kupic wok
> Nie warto. Lepiej zaoszczędzone pieniądze dołożyć do porządnej
> patelni.
Z tym, że wok i patelnia to odrobinę co innego.
>> a jesli tak to jaki?
> Jeśli już to na pewno nie w markecie jakimś tylko coś porządnego.
Zależy, te prawdziwe normalnie kupisz w supermarkecie za kilkadziesiąt
(20) zł to po prostu kawałek blachy z uchwytem, bez żadnych pokryć
teflonowych itp.
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
|