Data: 2002-03-26 23:49:27
Temat: Re: wolowina
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Pokaż wszystkie nagłówki
On 26 Mar 2002 14:38:04 +0100, b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
wrote:
>Najprostszy sposob rozpoznawania wolowiny, to umiejetnosc rozrozniania
>kolorow :-)
>wolowina, ktora ma ciemny kolor, to mieso stare
>natomiast rozowiutka wolowina - to miesko super mlode i bardzo szybkie w
>przyrzadzaniu.
>Totez radze kupowac mieso wtedy, kiedy widzimy, ze akurat trafila nam sie
>gratka i lezy naprawde mloda wolowinka, a nie wowczas, kiedy sobie
>zaplanujemy obiad.
No... Zwlaszcza jak mamy ochote na porzadny rosol wolowy... Kupujemy
jasniutkie mieso z opasa, moze nawet z bukata, gotujemy rosolek i mamy
cienka wodnista lure...
Jest wolowina na sztuke mies (i tu faktycznie mloda i soczysta ma
zastosowanie) i wolowina na rosol - najlepsza ze starej krowy, ciemna
i wloknista... Mieso nadawalo sie bedzie tylko do zmielenia ale
rosol...
--
Darek
|