Data: 2001-01-15 19:07:01
Temat: Re: wyrabianie ciasta-dlaczego sie klei?
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik rena <r...@a...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@n...vogel.pl...
>
> > gnieść jeszcze albo dodać tłuszczu i gnieść. kropka, co to za ciasto?
> > w drożdżowym kleistość jest pożądana.
>
>
> to byly slonecznikowe placki z przepisu ze strony
> http://uczta.vege.pl/index.html
>
> ja bym je raczej nazwala slonecznikowo-oliwkowe buleczki - rzeczywiscie,
> dodalam maki wiecej i przestalo sie kleic, ale potem wyszly troche twarde,
> ale takie pyszne, ze juz nie moge doczekac sie weekendu, zeby je znowu
> zrobic. wcinalismy je prosto z blachy, zanim zdazyly ostygnac :)
>
> rena
>
to ja prosze bardzo mocno o przepis!!!:)
pozdry Monika
|