Data: 2005-08-24 18:38:58
Temat: Re: z cyklu"Nauka gotowania" odcinek 2..please help ;(
Od: Habeck Colibretto <h...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 24.08.2005, o godzinie 15.15.58, na pl.rec.kuchnia, Lia napisał(a):
>> Od razu pławić... Mi na trzech łyżkach oleju zawsze wychodziły kapcie
>> (bywało, że niedosmażone w środku) więc przerzuciłem się na większą ilość .
> No może to zalezy od tłuszczu. Ja na oliwie z pestek winogron smażę. I
> wystarczy cienka powłoka tegoż na patelni.
Ja biednie - na taniutkim Kujawskim. ;)
>> :) Poza tym nie wiem jaką masz patelnię. Ja zaledwie 20cm, więc to do 1/3
>> kotleta, to znowu nie tak dużo oleju.
> Ja wielką - znaczy wszystkie 15 mielonych musi sie zmiescic na jeden raz,
> bo mi sie nie chce bawić w kilku ratach ;)
I po 6 kotlecików na raz. Na dwie raty. :)
>> Lia, jak się smaży na tych trzech łyżkach kotlety mielone? Takie ładne
>> okrąglutkie - i nie mam na myśli placków mielonych. :)
> Ja mam spłaszczone, a nie okrągłe, takie na 2 cm wysokości równo w każdym
> miejscu. Okrągłe jak się kroi widelcem na talerzu to bezczelnie z niego
> uciekają :P
E tam... uciekają jak są twarde jak pestki. :) Ale mi się takie nie
zdarzają. Raczej w miękkie celuję z grubą skórką od smażenia, ale miękką,
bo uduszoną. :) I chyba są grubsze niż te 2 cm...
Każdy sposób - jak widać - jest dobry, byle prowadził do zamierzonego celu.
:)
--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach
|