Data: 2002-01-29 19:30:11
Temat: Re: z filmu/przepis na rigatoni z 4 serami
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
AgataW wrote:
> Rigatoni ai 4 Formaggi [Rigatoni with four Cheeses]
> 12 ozs rigatoni
> 2 T butter
> 4 ozs Bel Paese cheese, shredded [1 Cup]
> 4 ozs Fontina cheese, shredded [1 Cup]
> 2 ozs Gorgonzola cheese shredded [1 1/2 Cup]
> 1 C whipping cream
> Grated Parmesan cheese
> Ground Pepper [optional]
> Cook pasta according to directions. Meanwhile in saucepan melt
> butter. Add first three cheeses stirring till melted. Blend in
> cream. Place pasta on large plate; add sauce, tossing gently
> to coat. Sprinkle with Parmesan cheese and ground pepper. Serve
> at once. Serves 4-6 servings
No i prosze, szukac nie musze, moge najwyzej przetlumaczyc, choc jest
blad w oryginale:
340 gr suchego makaronu rurki o przekroju 1 cm
2 lyzki masla
110 gr lub 220 ml startego Bel Paese
110 gr lub 220 ml startego Fontina
55 gr lub 110 ml startego Gorgonzola (wyzej jest blad - 2 oz nie moga
byc 1 i 1/2 cup, tylko 1/2 cup)
220 ml smietanki
Starty parmesan
zmielony pieprz
Ugotowac makaron wedle instrukcji. Roztopic maslo w garnuszku, dodac
pierwsze trzy sery i mieszac, az roztopione. Dodac smietanke, wymieszac.
Umiescic makaron na talerzach, polac sosem, popieprzyc, posypac
parmezanem. Podawac natychmiast.
MB
|