Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: tapta <t...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zaczyn na chlebek watykański
Date: Fri, 12 Nov 2004 11:58:04 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 43
Sender: t...@v...pl@62.69.200.44
Message-ID: <cn24v4$b6s$3@news.onet.pl>
References: <cn21ku$b6s$1@news.onet.pl> <k...@4...com>
<cn22oi$b6s$2@news.onet.pl> <cn2306$3q4$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 62.69.200.44
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1100257060 11484 62.69.200.44 (12 Nov 2004 10:57:40 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 12 Nov 2004 10:57:40 GMT
User-Agent: Mozilla Thunderbird 0.5 (X11/20040306)
X-Accept-Language: en-us, en
In-Reply-To: <cn2306$3q4$1@inews.gazeta.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:221446
Ukryj nagłówki
BasiaBjk wrote:
> Taki łańcuszek szczęścia kulinarny?
Coś w tym stylu.
> Jaki jest efekt finalny? Tzn. jeśli mozesz, podaj składniki tego
> watykańsko-protestanckiego produktu.
OK, podaję przepis załączony do zaczynu.
Aby chleb się udał, nalezy przestrzegać następujących zasad:
- chleb nie lubi metalu
- nalezy go mieszać drewnianą lub plastikową łyżką
- przechowywać w temp. pokojowej
- przykryć pojemnik lnianą ściereczką
Dzień 1 - chleb przyzwyczaja się do otoczenia
Dzień 2 - j.w.
Dzień 3 - zamieszać drewanianą łyżką
Dzień 4 - j.w.
Dzień 5 - dodać po szklance mleka, mąki i cukru
Dzień 6 - zamieszac drewniana łyżką
Dzień 7 - j.w.
Dzień 8 - dodać po szklance mleka, maki i cukru
Dzień 9 - zamieszać drewnianą łyżką
Dzień 10 - podzielić na 4 części, trzy rozdać ludziom, a do 4 dodać 2
szklanki mąki, 4 jaja, 1/4 szklanki oleju, 2 łyżeczki proszku do
pieczenia, zamieszać łyżkąna jednolita masę, przełożyć do foremki i piec
30-4- minut w 180-200 st. C.
Chleb pochodzi z Watykanu i przynosi szczęście całej rodzinie. Piecze
sie go tylko raz w życiu. Oddajac ciasto, oddaj przepis.
W końcówke nie wierzę, ale efekt kulinarny ponoć dobry, a o to chodzi :)
Co do zaczynu, to trzebaby pogooglac, ale ktoś kiedyś też na niego
przepis podawał tu na grupie.
--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847
http://skocz.pl/natalka
|