Data: 2003-03-09 17:25:12
Temat: Re: zakwas na żur - ile i co do garnka?
Od: "MaZi" <m...@h...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> napisał w
wiadomości news:b4fjpd$2h4$1@absinth.dialog.net.pl...
> A właściwie, to co do garnka? W słoiczku pływa sobie chlebek i
> czosnek, na dnie osiadła mąka.
>
> Reszta płynu jest przezroczysta i ładnie pachnie i smakuje jak woda z
> ogórków.
>
> Mam nadzieję, że zakwas jest ok, pierwszy raz robię, więc wybaczcie
> pytanie laika.
> Chcę wyleźć zza Słupa i zjeść normalny żur!
dokladnie o to samo mialem zamiar zapytac! dzis zjedlismy z zona zur
przyrzadzony z kupionego zaczynu ( takiego w butelce 0.5 l ), byl o niebo
lepszy od takiego z torebki jaki zazwyczaj robila wiec chcialbym sam
poeksperymentowac z wlasnym zaczynem. Zatem przylaczam sie do pytania - jakie
skladniki, jakie proporcje itp?
--
Mariusz a.k.a MaZi at m...@h...pl
GG 1199353
|