Data: 2003-08-08 10:52:41
Temat: Re: zapiekane papryczki
Od: "makaron" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "haszka" <h...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bgvv8d$2su$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Czesc,
>
> tak czytuje Wasza grupe i zawsze jestem glodna :)
> Planuje dzisiaj na obiad zrobic takie danie:
> przekrojona paryke wzdluz nadzieje pokrojonym, podsmazonym pomidorem z
> cebulka i czosnkiem oraz podsmazonymi parowkami. Zasypie to serem, dodam
> bazylie i czaber i pozawijam te nadziewane papryczki w sreberko i wstawie
do
> piekarnka.
> Myslicie ze bedzie ok ? Czy trzeba cos dodac ?
A po co przekrajać wzdłuż, można tylko odciąć "kapelusik, łyżeczką wydłubać
ziarna i napakować wnętrze, zakrywająć "kapelusikiem". Po co owijać w folię?
Papryka doskonale się zachowuje bez folii. Nie ma niebezpieczeństwa, że się
przypali.
makary
|