From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zapiekanka pychota
Date: Fri, 07 Mar 2003 15:16:06 +0000
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <1...@4...com>
References: <b49e13$hjp$1@atlantis.news.tpi.pl> <3...@p...onet.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 47
X-Authenticated-User: $$0z_m-i-
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.atman.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.i
nternetia.pl!skynet.be!skynet.be!news-spur1.maxwell.syr.edu!news.maxwell.syr.ed
u!l-out.nntp.be!corp-goliath.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:148306
Ukryj nagłówki
On Fri, 07 Mar 2003 11:27:27 +0100, Shrek
<j...@p...onet.pl> wrote:
>> Jesl znudzily Wam sie kanapki na kolacje albo potrzebujecie cos cieplego i
>> szybkiego w robocie do piwa polecam nastepujaca zapiekanke:
>>
>> Potrzebne;
>> bulka wroclawska ( jest krotsza niz bagietka ale szersza i bardziej
>> miesista)
>> 1/4 jednej kostki masla
>> 1-2 zabki czosnku
>> troche boczku wedzonego,
>> majeranek (niekoniecznie)
>>
>> Rozkrajamy bulke wzdluz na dwie duze kromy. Do potrzebnej ilosci masla
>> (lepiej wczesniej wyjetego z lodowki) dodajemy wycisniete1-2 zabki czosnku.
>> Mieszamy lyzka wypukla strona, aby maslo stalo sie czosnkowe
>> rownomiernie.Smarujemy obie kanapy takim maslem. Na to kladziemy cienko
>> pokrojone plastry boczku wedzonego i posypujemy majerankiem.Tak przygotowane
>> kanapki wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (u mnie gazowy) na
>> 10 minut. Bulka staje sie chrupka, czosnkowa i sama rozplywa sie w ustach.
>> Boczek nie zrumieni sie, ale roztoczy boski zapach wedzonki. Niebo w
>> gebie.Najlepiej od razu kupic pare bulek:))Wariacje z wierzchem moga byc
>> rozne: usmazone pieczarki, sery.
>>
>> Jola L-L
>
>Sugeruje nalozyc na to jeszcze duzo imbiru i przykryc zoltym serkiem
>(moze byc tez taki podwedzany....
>Po wyjeciu z piekarnika, juz ew. tylko ketchup.... :D
>Ech... rozmarzylem sie....
>
>Pozdr.,
>Shrek
ten serek koniecznie niech bedzie starty - wtedy bedzie go
wszedzie troszke...no, moze niekoniecznei WSZEDZIE, ale na calej
bulce na pewno ;))
pierzu
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|