Data: 2001-08-22 09:14:11
Temat: Re: zapiekanki - problem
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Anna <a...@r...fm> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@r...fm...
>
> witam :-)
>
> mam problem i pytanie zarazem.... jak zrobic zapiekanke (warzywna), zeby
> ten sos, ktorym sie ja zalewa, nie byl tak rozpaczliwie plynny? marzy mi
> sie, zeby byl jak pianka, taki, zeby go mozna bylo kroic, a nie, zeby mi
> na dnie naczynia plywala jakas maz... wczoraj zrobilam zapiekanke z
> ziemniakow, sos byl z zasmazki plus ser brie i z wierzchu bardzo ladnie
> sie zapiekl, a w srodku mokra mazia....
Mi nie wychodzi mokra mazia, a sos robię po prostu z jajkami wybełtanymi z
mlekiem i przyprawami. Zawsze ładnie się zcina, i wygląda właśnie jak
pianka.
Wkn
|