Data: 2001-03-13 12:03:39
Temat: Re: zeberka -jak dlugo?
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marek" <i...@b...pl> napisał...
> >A druga az mieso bedzie miekkie ;-)))
>
> no tak, ale tego juz nie widac.
Do tego uzywa się widelca - musi łatwo wchodzic - oczywiście nie w kość
tylko w mięso... ;-)))
> >W sumie nie powinno byc dluzej niz 1,5 godziny...
>
> acha. czyli cebule lepiej dolozyc znacznie pozniej...
Ja dokładam pod koniec obsmażania - lubię rozciapcianą i czekam z podlaniem
wodą do duszenia aż się ładnie zeszkli... ;-)))
Polecam dodanie dużo pieprzu - żeberka są tłuste i to jakoś łagodzi ten
tłusty smak. Z przypraw jeszcze sól listek laurowy, ziele angielskie i dużo
kminku, ale to już jest kwestia gustu...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|