Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "brimpke" <b...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zeschniete ciasto drozdzowe
Date: Fri, 22 Nov 2002 11:05:11 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 34
Message-ID: <arkvgp$fgc$1@news.tpi.pl>
References: <arktb9$iqd$1@news.tpi.pl> <arkuck$m8i$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: kinoulty-cp.pie.warszawa.tdci.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1037959513 15884 195.117.3.171 (22 Nov 2002 10:05:13 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 22 Nov 2002 10:05:13 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:135636
Ukryj nagłówki
Użytkownik "slonko" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:arkuck$m8i$1@news.onet.pl...
> Ja mam, ja mam :)
>
> Zawsze w ten sposob zuzywam nie tylko drozdzowe, ale i chlebek tostowy,
> ktory mi podsechl. A wiec... Bierzemy szklanke mleka plus jajko i
> rozbeltujemy ladnie (oczywiscie mozna wziac wiecej mleka i jajek, zalezy
ile
> tej drozdzowki jest). Nastepnie drozdzowke kroimy na kromki, namaczamy w
> mleku i jak juz sie namoczy porzadnie to smarujemy naczynie zaroodporne
> maslem, na to warstwe namoczonych kromek, na to jablka pociete w plasterki
i
> wymieszane z cukrem oraz cynamonem (mozna dodac rodzynek), na to znowu
> kromki, potem jablka i na koncu maja byc kromki. Posypujemy wiorkami
masla,
> przykrywamy pokrywka od naczynia zaroodpornego i do piekarnika (180
stopni)
> na pol godzinki, czasem dluzej, zalezy od grubosci. Jak juz sie ladnie z
> gory przyrumieni, to wyciagamy, przestudzamy i jemy. Na zimno tez pyszne.
>
> Pozdrowiam i smacznego
> --
> Magda - Slonko (Wroclaw)
>
Suuuuper, to zupelnie inne ciasto a jka malo przy nim pracy. No i mam menu
na weekend na obiad pierogi z miesem a na deser ( a deser to niezaleznie od
posilku mozna oczywiscie) raz ciasto slonka a raz "brejka" zosi.
Pozdrawiam
Daga
|