Data: 2003-09-11 08:24:29
Temat: Re: zielona soczewica
Od: "Sowa" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bjp998$o39$1@news.onet.pl...
> Zostało mi jeszcze trochę ugotowanej soczewicy i mam pytanie co mogę
jeszcze
> dobrego z niej zrobić?. Chyba nada się na kotlety wegetariańskie, tylko
nie
> mam pomysłu jak je przyrządzić. Będę wdzięczna za rady.
Ja takie nadmiary wykorzystuję do farszu np. do gołąbków lub warzyw (np.
kabaczków)
Gotuję ryż, na patelni podsmażam warzywa i cebulkę, mieszam z ryżem,
doprawiam (np. curry), lub zamiast warzyw pieczarki.
Ryż z soczewicą (i innymi strączkowymi) tworzy zestaw pełnowartościowego
białka - nie potrzeba tego niczym uzupełniać.
Sowa
|