Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!lublin.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Tenpa Dhargye" <T...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zielone pomidory [P]
Date: Sat, 26 Oct 2002 18:26:52 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 46
Sender: T...@p...onet.pl@pk79.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl
Message-ID: <apej50$rr0$8@news.onet.pl>
References: <3...@t...linux.net.pl>
NNTP-Posting-Host: pk79.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1035653088 28512 217.99.165.79 (26 Oct 2002 17:24:48 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 26 Oct 2002 17:24:48 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:131742
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Anka P." <j...@t...linux.net.pl>
napisał w wiadomości
news:3DB80A6B.2090004@troll.linux.net.pl...
> Bylam dzis w warzywniaku i zobaczylam zielone
pomidory.
> Pamietam z dziecinstwa jak moja mama robila z
nich pyszna salatke
[ciach]
> Znacie jakies przepisy?
>
> Anka
>
Z zielonymi pomidorami jest taki problem, że nie
nadają się do jedzenia na surowo - zawierają
cośtam, co jest szkodliwe dla zdrowia.
W szufladzie kuchennego stołu znalazłem przepis na
takową sałatkę, proporcje są en gros, ale zawsze
można zmniejszyć.
2,5 kg ogórków
2,5 kg pomidorów
1 kg cebuli
0,5 kg podgotowanej marchwi
(wszystko pociąć na plasterki)
1 szkl. octu
6 łyżek stołowych cukru
1 szklanka oleju
sól, pieprz do smaku
Składniki wymieszać w misce, wlać olej i ocet,
przyprawić, kłaść do słoików ( nie pod sam
wierzch, bo puści sok), pasteryzować. I już.
pozdrawiam
--
Rafał
GG #95230
===================
Nie jemy po to, aby żyć.
Żyjemy po to, aby jeść.
===================
|