Data: 2002-10-27 21:07:39
Temat: Re: zielone pomidory [P]
Od: "ann" <k.piekarska[nie-spamuj]@wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A może pomidory zielone z cukrem ?
Usmażyć jak np. węgierki i mamy pyszne konfitury z pomidorów.
- pozdrawiam
Użytkownik "Tenpa Dhargye" <T...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:apej50$rr0$8@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Anka P." <j...@t...linux.net.pl>
> napisał w wiadomości
> news:3DB80A6B.2090004@troll.linux.net.pl...
> > Bylam dzis w warzywniaku i zobaczylam zielone
> pomidory.
> > Pamietam z dziecinstwa jak moja mama robila z
> nich pyszna salatke
> [ciach]
> > Znacie jakies przepisy?
> >
> > Anka
> >
>
> Z zielonymi pomidorami jest taki problem, że nie
> nadają się do jedzenia na surowo - zawierają
> cośtam, co jest szkodliwe dla zdrowia.
> W szufladzie kuchennego stołu znalazłem przepis na
> takową sałatkę, proporcje są en gros, ale zawsze
> można zmniejszyć.
>
> 2,5 kg ogórków
> 2,5 kg pomidorów
> 1 kg cebuli
> 0,5 kg podgotowanej marchwi
> (wszystko pociąć na plasterki)
> 1 szkl. octu
> 6 łyżek stołowych cukru
> 1 szklanka oleju
> sól, pieprz do smaku
>
> Składniki wymieszać w misce, wlać olej i ocet,
> przyprawić, kłaść do słoików ( nie pod sam
> wierzch, bo puści sok), pasteryzować. I już.
>
> pozdrawiam
>
> --
> Rafał
> GG #95230
> ===================
> Nie jemy po to, aby żyć.
> Żyjemy po to, aby jeść.
> ===================
>
>
|