Data: 2005-04-18 11:45:39
Temat: Re: zielony, zielony pieprz.
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <d4063f$ilq$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"maciej debski" <mac@not_for_spammers..tw> wrote:
> Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@c...de> napisał...
>
> > tylko pieprz będzie lekko niesmaczny, ale możesz spróbować zrobić sos do
> > mięsa (np. do steków) w oparciu o zielony pieprz. Mi smakuje.
>
> cos takiego chodzi mi po glowie,
> zdaje się ze kiedyś próbowałem z suszonym lub z zalewy.
> przetestuję.
> a niesmaczny bedzie pieprz w sosie, nie zrozumialem?
Nie, ja zrozumiałem, że niesmaczna miałaby być według Waldka potrawa
tylko z samego pieprzu. Nie wiem dlaczego miałaby być niesmaczna, to
chyba jakieś konserwatywne przesądy, my tu wszak jesteśmy za
nieskrępowanym eksperymentowaniem w kuchni. ;-)
Władysław
PS. A pieprzowy sos do mięsa, na zielonym pieprzu, to dobry pomysł.
władysław
|