Data: 2008-03-31 07:43:16
Temat: Re: ziemniak - badania naukowe - open projekt
Od: Artur Górniak <a...@a...pl.eu.org>
Pokaż wszystkie nagłówki
lemonka <...@a...com> napisał(a):
>> 7. czy jakość wody w jakiej gotuje swojego ziemniaka ma jakieś
>> znaczenie? - to jest czy ziemniak wchłania extra wodę z garnka - czy
>> tylko i wyłącznie zachowuje swoją wilgoć - tą co już wcześniej ma w
> środku
> Wchłonie wodę jeśli przestanie wrzeć woda w garnku. Póki wrze, ziemniak
> jest mokry tylko "własną" wodą.
Mam tutaj jedną uwagę.
Skoro nie wchłania... to dlaczego staje się słony?
Jestem gotów testowo włożyć ziemniaki do wrzątku, a nie do zimnej
wody żeby być pewnym, że nie zasala się przed wrzeniem.
Pozdrawiam.
Artur GÓrniak
|