Data: 2001-10-04 11:09:37
Temat: Re: ziemniaki
Od: "Maria" <t...@b...gnet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:g...@4...com..
.
>
>
> >hejka
> >chciałabym zrobic na obiad pieczone ziemniaczki w foli jakich przypraw
mam
> >dodac aby byly dobre i z jakim sosem podac _czoskowym?
> >
> >CIACH
> >
> niemozliwe, zeby w archiwum nic nie bylo!!!! moze jest pod
> "kartofle"?? jakkos tak latem byl zabojczy przepis na takiego
> jakiegos cacyka - ogorek, z czosnkiem, koperkiem, octem
> (troszke) i kwasna smietana (ludzie! Dobrze pamietam??).
>
> Krysia
>
CIACH
Jak robie w folii to myje ziemniaki wlasciwie szoruje dokladnie i lekko
smaruje oliwa. Nie sole. Zawijam w folie ALU i pieke w piekarniku. w tzw
miedzyczasie robie farsz: serek + smietana (koniecznie) + czosnek + sól i
pieprz.
POtem kazdy na talerz dostaje ziemniaczka 1 lub 2 wg potrzeby, przekrawa go
na polówke i na kazda polówke naklada farsz serowy.Doprawia wg wlasnego
smaku i zajada. Jest to przystawka najczejsciej podawana w ogrodzie , na
tarasie itp.
POtem grillowane mieska i jarzynki, winko, piwko i co tam kto woli.
Mysle, ze w jesienny wieczór kolacyjka w zaprzyjaznionym gronie tez moze tak
sie zaczac. Dalsze dania wg uznania.
pozdr. Maria Tomanek
>
____________________________________________________
________________________
__
> Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.binaries.net
|