Data: 2003-02-10 17:54:03
Temat: Re: zimno, g?odno, ma?o pieniedzy i tylko mikrofala
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 10 Feb 2003 19:06:05 +0100, hmmm <k...@i...com>
wrote:
>Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> napisala:
>
>>kartofla tez mozesz sobie upiec w mikrofali, wyjdzie bardziej
>>gotowany niz pieczony, ale jest GORACY! do tego, wieksjkiego sea
>>ze starym cheddarem, trojkat sera topionego-kreowego
>
>O! To jest my?l! A ile takiemu kartoflowi zajmuje doj?cie do
>miekko?ci?
zalezy od kartofla....przecietny tak z 5 minut. I bron bogini nei
wkladaj tak po porstu kartofla do mikrofali bo
ekspoludje...nakluj go porzadnei, albo natnij gleboko na krzyz.
co do pojemnikow plasikowych - nie wiem jak wyglada sutuacja dan
mrozoncyh do mikrofali w PL, ale ja uzywam tych plastikowych
naczyn, w ktorych takie rzeczy sa (w naszym rzypadku sa to
zazwyczaj desery...) kupowane
>
>>w osobnym
>>naczyniu (pudelko p o jakims jogurcie czy czyms) podgrzej domowe
>>chile con carne albo bolonski sos, razem z kartoflem grzej.
>>wszystko warto posypac serem startym i tak. i zeby nie grzebac
>>sie w mycie naczyn, uzywaj jakiichs wyrzucalnych
>>pojemnikow...
>
>no w?a?nie tych pojemników si? boj?, bo nie mam pewno?ci które z nich
>s? microwave proof, a na specjalny taki b?dzie mnie sta? dopiero w
>marcu... ale spróbuj? z g??bokim talerzem z porcelany skaleniowej.
>
>Wielkie dzieki (na kartofla bym nie wpad?a, a wygl?da na tanie i
>proste rozwi?zanie).
>
>hmmm
ja kartofla na miszeczce we wlzoclawskie wzory robie. takze samo
jajecznice... a jakbys w domu narobila sobie jakiejs poteznej
zupki z wkladka i zamrozila w duzych kubkach - np po lodach,
potem takiego mrozonego zawiozla do roboty, to akurat bedzie
tajac do lunchu, i do tego tylko chleb...bardzo dobre sa tez
rozne ciacga podgrzewane w mikrofali. ulubionym mojego
mniejszegoo dziecka jest tort czekoladowy, porcje, zamrozony, i
takie mrozone wlozone na troche do mikrofali - krem poleje sie
jak sos czekol, a czesci ciasta sa jak lody ;))) pewnie do
Twojego lunchu w takiej formie nie dozyje, ale muffins i rozne
ciasta typu marchewkowe czy rozne biszkopty sa bardzo fajne
podgrzane...., ja tez podgrzewam bulki w scierce w mikrofali...w
scierce nie wyschna na kamien. z domu sobie risotto tez mozesz
przyniesc i rozne inne resztki...staraj sie gotowac tak, zeby
resztki byly i albo na drugi dzien do roboty, albo do zamrazarki
na zas
Pierz
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|