Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zupa ...
Date: Sat, 18 Nov 2006 13:41:50 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 29
Message-ID: <ejmv8d$j2c$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <ejmuem$q8j$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: abdi72.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1163853902 19532 83.6.250.72 (18 Nov 2006 12:45:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 18 Nov 2006 12:45:02 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2962
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Antivirus: avast! (VPS 0649-0, 2006-11-15), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:283245
Ukryj nagłówki
"Ollla" <o...@p...onet.pl> wrote in message
news:ejmuem$q8j$1@news.onet.pl...
> Witam.
> Zachęcona kapitalnym przepisem na marynowane gruszki, który dostałam po
> wysłaniu na grupę zapytania ( jeszcze raz za niego dziękuję ! ), tym razem
> również postanowilam spróbować zasięgnąć rady tutaj.
> W przyszłym tygodniu goszczę na obiedzie dość konserwatywne towarzystwo
> ( ok. 8 osób).
> I w związku z tym mam pewien problem. Nie bardzo wiem jaką zupę mogłabym
> podać na ów obiad.
> ( Był już rosół, była pomidorowa, była zupa serowa i flaki). Nie bardzo
> mam pomysł co tym razem...
> Drugie danie już mam -będzie to po prostu pieczony schab.
> Czekam na jakieś ciekawe sugestie z Waszej strony ...
> ( mile widziane również sprawdzone przepisy) :-)
>
> Z góry dziękuję i pozdrawiam, Ola
Zupa grzybowa z łazankami. Grzyby suszone (dużo!!!) namoczyć na noc,
ugotować na drugi dzień, pokroić w paseczki, dodać do wywaru z warzyw, lub
lepiej do rosołu na wołowej prędze (dla 8 osób na dwu pręgach), doprawić,
ciepłe łazanki na talerze (podgrzewacz), zalać zupą, posypać zieleniną i
łyżka dobrej śmietany na środek talerza. Dla koszernych śmietana tylko do
wywaru z warzyw.
Zupa delikatesowa - nawet najlepsze towarzystwo zje ze smakiem (o ile
smaczna)...
|