Data: 2002-12-16 07:53:27
Temat: Re: zupa gulaszowa [P]
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > 40 dkg serc kurczecich,
>
> ja bym uzyl kaczych (ew. indyczych) -- sa bardziej
wyraziste w smaku
===========
Ale sa troszke za twardawe i wlokniste, dzieci
grymasza.
===========
> > - serca udusic do miekka i pokroic w talarki
>
> ja bym pokroil od razu i dusil w talarkach
===========
Zakrzepy krwi plywaja po patelni, nieladnie wyglada.
Moze gdyby dokladnie i dlugo plukac...
===========
> > - wszystko polaczyc, dodac koncentrat i pozostale
>
> ja bym nie mieszal do tego koncentratu pomidorowego
===========
A jaka masz inna propozycje? Bez czegos kwaskowatego
bedzie mdlawa.
===========
> Sprawdzilem, ze niecodzienny i znakomity smak nadaje
> > jej nieco sosu krewetkowego!
===========
Jak zwykle pomylilem sos krewetkowy z ostrygowym.
waldek
==========
|