Data: 2004-03-22 20:48:57
Temat: Re: zupa-krem z buraków
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In <c3nil8$5r$1@inews.gazeta.pl> Hanna Burdon wrote:
> Zdaje się, że dzisiaj był dzień gotowania wykwintnych zup. :-) Moja
> zapowiadała się na kompletną katastrofę., więc postanowiłam się >
> zastosować. Zgodnie z
> moimi przewidywaniami, najpierw zrobił się wielki kluch,
To dziwne.
> A propos pieczenia buraków - za krótko piekłam? W zbyt niskiej
> temperaturze? Niepotrzebnie w folii?
Naprawdę nie wiem. Nigdy nie piekę buraków (ani ziemniaków] w folii.
Temperatura chyba dobra, a co do czasu to będę mógł go pomierzyć przed
Wielkanocą, jeżeli ja sam będę robił barszcz. Zwykle wyjmuję je jak
zaczynają pachnieć, sprawdzam wtedy czy są jędrne, czy łatwo w nie wbić
widelec, po wbiciu którego pojawia się niewiele soku.
> Przypominam przepis - podany przez Władysława w tym wątku:
> http://tinyurl.com/34ojc
Władysław
|