Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia RE: zupa "kwasne" Re: zupa "kwasne"

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: zupa "kwasne"

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "AnnaK" <a...@U...op.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zupa "kwasne"
Date: Tue, 21 Jan 2003 23:37:17 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 40
Sender: a...@o...pl@pa83.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
Message-ID: <b0km4m$1mm$1@news.onet.pl>
References: <9...@b...gro.pl.bf>
NNTP-Posting-Host: pa83.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1043192790 1750 213.76.96.83 (21 Jan 2003 23:46:30 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 21 Jan 2003 23:46:30 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4910.0300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:143144
Ukryj nagłówki

Wlac maslanke do gara i doprowadzic do wrzenia, zaciagnac maka rozprowadzona
woda. Uwaga: mnie zawsze warzyly sie maslanki kupowane w kartonach. Nie
probowalam takich z foli, bo ni udalo mi sie kupic, ale wiem, ze bywaja. Nie
przeszkadza to w smaku, trzeba po prostu potem dobrze zamieszac. Dodac
ugotowane osobno ziemniaki i kasze perlowa, zamieszac, dobrze osolic, ew.
dodac troche smietany. Dla mnie pyszotka, jedna z ulubionych zup
dziecinstwa. A zalewajka to moja Babcia nazywala inne zupy, takie faktycznie
na bazie bialego barszczu lub inne.
Pozdrowienia
Anka

--
Anka i Michal (11.02.02)
Użytkownik "RECEPTION" <r...@g...faurecia.com> napisał w wiadomości
news:921A354C1E4AD611897F000629559155ACBBD6@bur-gro-
02.gro.pl.bf...
>
> > -----Original Message-----
> > From: Marcin E. Hamerla [mailto:m...@p...onet.pl]
> >
> > >i nazywala sie zalewajka albo polewka...?
> >
> > Zalewajka ma chyba sto roznych odmian....
>
> czy w takim razie moge prosic o przepis na choc jedna z nich?
> moja na pewno byla bez majeranku, chyba odpowiadala tej 'poznanskiej'
> odmianie
> z maslanki, ale robiona byla raczej z kwasnego mleka.
> I dziekuje za inne posty na ten temat [zwlaszcza teekaa],
> mam juz jako-takie wyobrazenie jak sie od tego zabrac :)
>
> s...@c...pl
> s...@o...pl
> s...@d...ids.pl
> ----------------------------------
> i am your deathstar :: blow me away
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6