Data: 2006-04-04 08:00:05
Temat: Re: zupa pieczarkowa
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Szpilka (Sylvja)" <s...@t...pl> wrote in message
news:e0t7sa$olq$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:e0t7ep$9p3$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>>> Zachciało mi się zupy pieczarkowej. Tylko, że ja nie lubię
>>> śmietany w zupach, a taka pieczarkowa kojarzy mi się tylko
>>> ze śmietaną.
>>> Czy można zrobić dobrą pieczarkową bez zabielania?
>>> Jak przygotować do niej pieczarki?
>>> Wrzucić surowe? czy podsmażyć?
>>> Macie sprawdzone pomysły na taka zupę?
>
>> Solidny rosół i kroić pieczarki prosto na wrzątek - nie powinny
>> sciemnieć...
>
> Jak to na rosól? A inne warzywa? Nie ma w pieczarkowej
> marchewki, selera, ziemniaka itp?
Miała być bez śmietany? A rosół to nie tylko wywar mięsny...
Jako zagęstnik może być mąka kukurydziana (krochmal kukurydziany)...
>> Córka może na bieżąco myć i podawać pieczarki po jednej...
>
> Skąd Ci przyszło do głowy, że ja mam córkę?
>
>> Zaprawić przyprawą do zup Winiary, Maggi lub nawet Knorr...
Można dodac zielony liść lubczyka
> Nie uznaję takich przypraw :-)
>
> Pozdrawiam
> Sylwia
Nic osobistego, ale zaczynam podejrzewać...
|