Data: 2005-10-21 10:08:09
Temat: Re: zupa z cieciorki?
Od: "Sowa" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.removeX>
napisał w wiadomości news:st5cl1lp0mhhlk69ls16v7kdlfobaqlsto@4ax.com...
> No wlasnie, ostatnio jadlem ciecierzyce z puszki i jej skorka byla
> zdecydowanie bardziej miekka niz ciecierzycy gotowanej przeze mnie w
> sposob taki jak to opisalas powyzej. Czy puszkjowa jest jakos jeszcze
> obrabiana?
Nie wiem, musiałbyś zapytać kogoś, kto ma wgląd w proces produkcyjny puszek
ze strączkowymi. Nie zdziwiło y mnie, gdyby sie okazało, ze mają jakiś
patent chemiczny na zmiękczanie skórek.
Może dłużej moczą? Mam znajomą co strączkowe moczy 2-3 doby, dość często
zmieniając wodę i na którymś etapie dodając do niej sody (potem to płucze
dokładnie), ale nie wiem jak one wyglądają po ugotowaniu i po co ona to robi
właściwie.
--
Edyta Czyż
>>Sowa<<
/// O, jakże zdradna i krwawa i pusta
Jest baśń, co tęczą przesłania grzech straty!
Na skroń skazańca narzucona chusta... /// Leśmian
|